Medicul rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamț a fost transferat la cel mai mare spital din Bruxelles

0
430
soins du docteur Denciu à l'HMRA au service des grands brulés

sursa foto: beldefnews.mil.be

Medicul rănit în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț, din 14 noiembrie 2020, în timp ce încerca să îi salveze pe pacienți, este într-o stare mult mai bună și a fost transferat de la Queen Astrid Military Hospital din Bruxelles, unde se recupera din noiembrie 2020, la Saint-Luc Hospital, cea mai mare unitate medicală din capitala belgiană.

Aici, dr. Cătălin Denciu, va începe următoarea etapă în procesul de vindecare, scrie presa internațională. El a făcut şi primele declaraţii despre starea sa, afirmând că, treptat, a început să se poată mişca şi să poată merge.

”Îmi amintesc că m-am trezit la terapie intensivă. Acolo au avut grijă de mine asistentele şi fizioterapeuţii. Pe 20 ianuarie, am fost transferat la o unitate de terapie medie. Gradual, am început să mă pot mişca şi să pot merge din nou”, a povestit el în urmă cu câteva zile, citează beldefnews.mil.be.

”Astăzi pot deja să pedalez. Să îndoi braţele este încă dificil, aşa că fac multe sesiuni de tratament cu fizioterapeuţi pentru a învăţa să îmi mişc din nou coatele. Recuperarea este departe de a fi încheiată, dar ştiu că trebuie să dau totul pentru a mă simţi mai bine. Voi continua să muncesc pentru a reuşi”, a mai declarat medicul.

Dr. Cătălin Denciu se afla de gardă la secţia Terapie Intensivă când a izbucnit incendiul. În încercarea sa de a salva pacienţii cu COVID-19, medical a suferit arsuri de gradul doi şi trei pe o suprafață de 40% din corp. Din cauza arsurilor grave, iniţial, el a fost în comă indusă timp de trei săptămâni.

 

Articolul precedentASSMB: Îmbunătățirea comunicării cu părinții elevilor, prin digitalizarea cabinetelor școlare
Articolul următorManager de spital: A crescut numărul pacienților COVID. Mulți desaturează sub cele mai bune surse de oxigen