Medicisi medicamente din Cuba pentru pacientii din Valcea care sufera de cancersi diabet 1

O noua sansa pentru pacientii care sufera de cancer si diabet. Cuba va trimite medici si medicamente pentru a trata acesti pacienti in mai multe spitale de stat, intre care Spitalul Judeţean de Urgenţa din Ramnicu Valcea, potrivit Consiliului Judetean Valcea.

“Este cunoscut la nivel mondial ca cercetatorii şi medicii oncologi cubanezi au descoperit o serie de molecule chimioterapeutice cu rezultate deosebite in tratarea diferitelor tipuri de cancer. Am reuşit prin acest protocol sa ne apropiem foarte mult de aceste tratamente pentru ca vom fi incluşi intr-un program pilot”, a afirmat directorul spitalului valcean, dr. Dan Popnoran.

“in urma intelegerilor la nivel diplomatic dintre Romania si Cuba, Spitalul Judetean de Urgenta Valcea va intra in colaborare cu medici din Cuba pentru tratarea unor afectiuni cumplite – cancer sau diabet. Asadar, dupa ce vor fi semnate protocoalele (…), pacientii din judetul Valcea, dar si alti pacienti din Romania care vor veni la Spitalul Judetean Valcea, vor beneficia de ingrijire si mai buna si de experienta medicilor din Cuba”, a declarant Constantin Radulesc, presedintele Consiliului Judetean Valcea.

Vicepresedintele CJ Valcea, Adrian Buşu, a precizat ca bazele acestei colaborari au fost puse in timpul unei  vizite a Ambasadorului Cubei in judet, in luna martie.

“Am stabilit ca experienta pe care medicii cubanezi in tratarea afectiunilor oncologice si diabetologice trebuie sa intre si pe piata romaneasca. in urma cu doua zile am primit o informare de la ministrul Afacerilor Externe care ni s-a specificat ca exista deja un acord negociat intre Ministerul Sanataţii din Romania şi Ministerul Sanatatii Publice din Cuba, iar judeţul Valcea, prin Spitalul Judeţean de Urgenţa Valcea, va fi printre primele unitaţi spitaliceşti din Romania in care medicamentele şi medicii cubanezi vor veni pentru a incerca tratarea afecţiunilor oncologice şi diabetologice”, a explicat Adrian Buşu.