Medicamentul candidat împotriva COVID-19 al Coreei de Sud, aprobat pentru utilizare în cazuri speciale

0
39

Medicamentul candidat împotriva COVID-19 al producătorului farmaceutic sud-coreean Celltrion Inc a primit aprobarea pentru a fi folosit în cazuri speciale, la pacienții a căror viață este pusă în pericol, după cum au anunțat marți autoritățile sanitare sud-coreene.

Medicamentul CT-P59 a fost aprobat vineri, 11 decembrie 2020, de Ministerul Siguranței Alimentelor și Medicamentelor în cadrul schemei sale de tratament pentru pacienți, scrie Reuters.

Potrivit Ministerului Siguranței Alimentelor și Medicamentelor și a schemei de tratament, pacienții cu afecțiuni care le pun viața în pericol și care nu au alte mijloace de tratament pot primi medicamente care se află încă în studii clinice.

Ad in title

Celltrion efectuează studii clinice în faza a doua și a treia pentru CT-P59 și intenționează să solicite aprobarea de urgență a tratamentului până la finalul anului, a spus un purtător de cuvânt al companiei, citat de Reuters.

Potrivit declarației făcute într-un briefing de Kwon Jun-wook, oficial al Agenției Coreene de Control și Prevenire a Bolilor, tratamentul se așteaptă să fie administrat primilor pacienți ”în curând”.

Articolul precedentCoronavirus în România: 6.171 de cazuri noi și 204 decese, în ultimele 24 de ore
Articolul următorGCS: Rata de infectare în Bucureşti – 7,01 la mia de locuitori. Urmează Ilfov şi Constanţa