Colonel medic dr. Augustin Tudose, medic primar ATI, coordonator al Secției ATI ROL 2 COVID-19 Ana Aslan, a declarat că odată ce pandemia evoluează, există un număr din ce în ce mai mare de oameni care cred că este o conspirație și că virusul nu există.

Medicul dr. Augustin Tudose a adăugat că cel mai mare ajutor pe care l-ar putea da societatea ar fi să se respecte regulile, pentru a nu ajunge în situația ca numărul foarte mare de cazuri să depășească capacitatea de preluare a spitalelor și, în mod deosebit, a secțiilor ATI.

“Cel mai mare ajutor, pe care ni l-ar putea da societatea, ar fi să se respecte regulile, atât de des prezentate pe toate canalele media, pentru a nu ajunge în situația ca numărul foarte mare de cazuri să depășească capacitatea de preluare a spitalelor și, în mod deosebit, a secțiilor ATI.
Din păcate, constat că, odată ce pandemia evoluează, avem un număr din ce în ce mai mare de oameni care cred că este o conspirație, că virusul nu există, afirmații una mai incorectă decât cealaltă. Nu mai departe de azi-noapte, la ora 2.00, am internat un pacient care, deși respira extrem de greu și care a trebuit pus pe suport ventilator, încă încerca să susțină că virusul nu există, ceea ce mie mi se pare absolut șocant și de neînțeles.” – Colonel medic dr. Augustin Tudose, medic primar ATI, coordonator al Secției ATI ROL 2 COVID-19 Ana Aslan.