Medic: În cazul bolnavilor nevaccinați, afectarea pulmonară poate crește într-un interval extrem de scurt

0
185

sursa foto: captură facebook/Spitalul Victor Babeș Timișoara

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara, Șef lucr. dr. Diana Manolescu, afirmă că peste 95% dintre persoanele vaccinate anti-COVID-19, care se infectează totuși cu SARS-CoV-2, nu au plămânii afectați

„Am observat o diferență însemnată, din punct de vedere imagistic, între plămânii unui pacient vaccinat împotriva SARS-CoV-2 și cei ai unui pacient nevaccinat. La peste 95 la sută dintre persoanele vaccinate, care fac totuși o infecție COVID-19, nu există o afectare pulmonară, în timp ce în cazul bolnavilor nevaccinați începe de la 30-40 la sută și poate crește, într-un interval extrem de scurt, uneori chiar și de câteva ore, până la 70-80, și chiar 85 la sută”, a spus Șef lucr. dr. Diana Manolescu.

De multe ori aceste leziuni pulmonare devin incompatibile cu viața, atenționează Șef lucr. dr. Diana Manolescu.

„Singura soluție de a evita aceste forme severe de boală și de evoluție, de fapt, rapidă de la formă ușoară inițial, spre formă severă, chiar cu intubație, este vaccinarea. Vaccinul este singurul care ne protejează de forme severe de boală”, a transmis directorul medical al Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, într-o postare pe pagina de Facebook a unității medicale.

Articolul precedentGCS: 14.950 cazuri de persoane pozitive cu SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore
Articolul următorGCS: 1.861 pacienți, dintre care 44 copii, internați la ATI. 508 decese, în ultimele 24 de ore