Un medic din oraşul Essen este suspectat în legătură cu uciderea cu o injecţie letală a doi pacienţi grav bolnavi. Pacienții erau infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Poliţia germană a anunţat că a deschis o anchetă în acest sens.

Medicul, în vârstă de 44 de ani, lucra la Spitalul Universitar din Essen din luna februarie, și este bănuit că a ucis doi bărbaţi, în vârstă de 47 şi respectiv 50 de ani, care erau internaţi la ATI cu forme foarte severe de boală, potrivit  Reuters.

Medicul, care a fost arestat miercuri, a mărturisit una dintre crime, afirmând că a vrut să-i scutească de suferinţă pe pacient şi pe rudele acestuia.

Cotidianul Bild a relatat că medicul a informat în prealabil familiile pacienţilor că îi va ucide pe aceştia cu o injecţie letală.

În Germania, pacienţii pot cere asistenţă pentru a-şi pune capăt vieţii, conform unei decizii judecătoreşti de anul trecut. Nu este clar însă dacă s-a întâmplat acest lucru în cazul doctorului. Spitalul din Essen a menţionat că medicul în cauză a fost suspendat.

Regiunea industrială în care se află oraşul Essen este în momentul de faţă una din zonele din Germania cele mai afectate de noul coronavirus, cu 166 de cazuri diagnosticate la 100.000 de locuitori pe parcursul ultimei săptămâni, cu mult peste target-ul guvernamental de 50.