Medic de familie: Anumiţi angajatori recomandă celor pozitivi să nu se testeze oficial

0
316

Un medic de familie din Sibiu semnalează faptul că anumiți angajatori le recomandă salariaţilor simptomatici, bolnavi de COVID-19, să sune medicul de familie și să își ia concediu medical pe alt cod de boală.

De asemenea, medicul de familie Egri Eduard mai atenţionează că sunt angajatori care le recomandă salariaţilor simptomatici sau celor care și-au facut un test acasă și a ieşit pozitiv să nu se testeze oficial, pentru a nu fi realizată ancheta epidemiologica și să fie carantinaţi alți angajați.

“Ușor ușor încep cazurile să crească, așa ca după sărbători și bineînțeles românul devine inventiv: anumiți angajatori le recomandă calduros angajaților simptomatici sau celor care și-au facut un test acasă și e pozitiv să nu cumva să se testeze oficial ca nu cumva să se efectueze ancheta epidemiologica și să fie carantinati alți angajați. Pe lângă aceasta fabuloasă recomandare, li se mai spune angajaților să sune medicul de familie și să își ia (atenție repet: să își ia) concediu medical pe alt cod de boală, deci și prin urmare în acest caz actul medical practic aparține angajatorului, serviciului HR, inginerului sau poate a șefului de linie. Le recomand tuturor acestor specialiști în șmecherii să meargă la prima firmă de ștampile și să își facă o parafa”, a scris medicul de familie pe pagina sa de Facebook.

Medicul mai trage un semnal de alarmă, afirmând că “va trebui să înțelegem că nu ne putem juca cu un microrganism fără creier și chiar dacă avem impresia că vom câștiga câteva săptămâni efectele se vor face simțite destul de rapid pe plan economic, social și medical”.

 

Articolul precedentEMA recomandă autorizarea vaccinului antiCOVID dezvoltat de Moderna
Articolul următorGermania: Primele livrări ale vaccinului anti-COVID-19 produs de Moderna sunt așteptate săptămâna viitoare