Tatiana Grecu, medic primar ATI la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu- Jiu, a declarat că unii pacienţi COVID-19 nu supravieţuiesc în timpul transportului către alte spitale cu locuri la terapie intensivă, iar alţii decedează imediat ce ajung la destinaţie.

Mai mult, medicul Tatiana Grecu a spus că un pacient internat la ATI stă o zi sau două doar dacă decedează, în rest, tratamentul și evoluția lentă, îl țin la terapie intensivă între 15 şi 30 de zile.

În aceste condiţii, medicul ATI a spus că pacienții COVID sunt rupţi de familie o perioadă îndelungată, sunt speriați, tratați de oameni fără chip și nu puțini dintre ei fac atacuri de panică sau alte tulburări psihice.

“De aceea am ajuns în situația ca pacienții să fie trimiși la sute de kilometri de casă! Unii nu supravietuiesc în timpul transportului, iar alții ajung în stare atât de gravă, încât decedeaza imediat ce ajung la destinație! Apoi urmează chinul familiilor să îi ducă acasă ! E cumplit să te gândești că dacă te imbolnavesti , nu ai loc în spital și poți fi dus la 400 kilometri de casă ! Pacienții COVID sunt rupti de familie o perioadă îndelungată, sunt speriați , tratați de oameni fără chip și nu puțini dintre ei fac atacuri de panică sau alte tulburări psihice! Noi cei care îi tratăm, încercăm să suplinim lipsa chipului nostru ascuns în costume și măști, a zambetului nostru pe care ei nu-l pot vedea , cu cuvinte de încurajare și toată atenția noastră! Un pacient foarte speriat de acest virus m-a întrebat : ,,doamna doctor nu vă e frică de noi ? ” ,,Dacă îmi era frică, nu mai eram aici !” După 6 luni , singura noastră ,,frică ” e legată de evoluția imprevizibilă a acestor oameni! Purtați acea simplă mască, ea poate să facă diferența zilei de maine!”, a transmis medicul primar ATI.