Medicul ATI dr. Dan Mihai Latiș: Suntem supuși unei presiuni și unui stres uman și fizic foarte mare

0
853

Lt. col. medic dr. Dan Mihai Latiș, medic primar ATI, coordonatorul nucleului IV ATI,  Spitalul Militar ROL 2 COVID-19 “Ana Aslan” trage un semnal de alarmă afirmând că pentru cei cu forme ușoare și medii de COVID-19, degradarea poate fi rapidă, iar capacitatea lor de autodiagnosticare și aprecierea severității bolii poate să nu fie adecvată și, totul, să se transforme într-o tragedie.

Lt. col. medic dr. Dan Mihai Latiș a afirmat că sunt supuși unei presiuni și unui stres uman și fizic foarte mare, din cauza că numărul de cazuri de COVID-19 este în continuă creștere.

“Experiența mea din misiunea ATALANTA, din anul 2012, pe fregata “Regele Ferdinad”, comparativ ceea ce trăim zilele acestea, este minoră. Suntem supuși unei presiuni și unui stress uman și fizic foarte mare, datorită numărului de cazuri de COVID-19 în continuă creștere și aș vrea să trag un semnal de alarmă. Pentru cei cu forme ușoare și medii, degradarea în cazul acestei boli poate fi rapidă, iar capacitatea lor de autodiagnosticare și aprecierea severității bolii poate să nu fie adecvată și, totul, să se transforme într-o tragedie. Societatea modernă ne-a învățat, prin comoditatea ei, că a greși este acceptabil. În cazul de față, o greșeală poate să se transforme într-o dramă. Rog pe toată lumea, și pe cei care neagă existența bolii, să se gândească că lucrurile sunt destul de serioase. Așa că, nimeni nu este ferit de această boală și ar fi bine ca toată lumea să respecte măsurile de purtare a măștii, ceea ce nu este un lucru care ne îngreunează viața de zi cu zi”, a declarat lt. col. medic dr. Dan Mihai Latiș.

Articolul precedentUnitatea de Suport Medical COVID-19 de la Târgu Mureş îşi va dubla capacitatea la terapie intensivă
Articolul următorCompaniile din Asia creează măști high-tech capabile să filtreze aerul, dar să și traducă