UPDATE Președintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Daniel Coriu, și-a manifestat întreaga compasiune și părere de rău cu privire la moartea medicului Iosif Koszeghi, într-o declarație dată pentru RoHealthreview și Sănătatea TV.

„Colegiul Medicilor din România este alături, în aceste triste momente, de familia și de cei apropiați de doctorul Iosif Koszeghi. Vedem cu toții cum această pandemie ne răpește oameni dragi, oameni apropiați, cunoscuți. Vedem cum medici mor ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2. Sunt medici dedicați, care până în ultimul moment au fost alături de pacienții lor, în unitățile medicale unde fiecare își desfășura activitatea”.

Se pare că doctorul Iosif Koszeghi a contactat infecția cu virusul SARS-CoV-2 în Spitalul Județean Piatra Neamț, fiind unul din medicii care au ajutat în tragedia incendiului din secția ATI COVID-19 a unității medicale, a participat la cercetări, știind riscul la care se expune, potrivit Colegiului Medicilor din România.

Știre inițială: Încă un medic a decedat din cauza COVID-19. A murit preşedintele CM din Neamţ

Medicul chirurg Iosif Koszeghi, președintele Colegiului Medicilor din Neamț, a decedat în urma infectării cu noul coronavirus.

Medicul a fost diagnosticat pozitiv, imediat după incendiul izbucnit la secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, potrivit unui post de televiziune.

Medicul chirurg al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a fost internat inițial la Bisericani, apoi în secția de ATI de la Piatra Neamț. Acesta a fost transferat la un spital din Cluj la începutul lunii decembrie, unde era intubat de o săptămână.