Un număr de 25 de monitoare și 75 de injectomate, indispensabile în vederea îngrijirii și monitorizării pacienților aflați în stare gravă, ca urmare a infectării cu noul Coronavirus, dar și 240 de sticle de dezinfectat donate de statul Qatar României au fost recepționate astăzi, 16 octombrie, la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) Ciolpani, informează Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

”Aceste donații vor intra în stocurile strategice de rezervă ale României și vor putea fi folosite în funcție de nevoile iminente care pot apărea, în orice situație de urgență”, potrivit DSU.

Materiale sanitare oferite sunt necesare sistemului sanitar pentru a putea oferi, în continuare, îngrijirile medicale care se impun pacienților aflați în stare gravă.

La activitatea de recepție a donațiilor au participat însarcinatul cu afaceri a.i. din cadrul Ambasadei Qatar în România, Nasser Abu-Salaa, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Cornel Feruță și primul adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonel Cristian Radu.