Măștile de unică folosință utilizate, colectate printr-o rețea de locații, la Sinaia

0
402

Sinaia a devenit prima localitate din România care colectează măștile de unică folosință, rezultate la nivel de oraș, în urma pandemiei de COVID-19, organizând o rețea strategică de locații, pusă la dispoziție de autoritățile locale, au anunțat reprezentanții Asociaţiei „Oraşul Meu, Culorile Mele”, partener în cadrul proiectului.

Potrivit acestora, după colectarea măștilor, acestea sunt eliminate din mediu și valorificate energetic în cadrul proiectului „Aruncă în siguranță”, derulat în parteneriat cu Primaria Sinaia.

„Cutiile de colectare a măştilor sunt amplasate în 13 locaţii din Sinaia, precum Primăria, Muzeul Peleş, Cazinoul Sinaia, Muzeul Ştirbey, dar şi unităţi de învăţământ, precum Colegiul Mihai Cantacuzino, urmând ca numărul locaţiilor să fie extins pe parcursul acestui an”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei ”Oraşul Meu, Culorile Mele”.

Potrivit aceleiași surse, se estimează că aproximativ o jumătate de milion de măşti sanitare care ar fi ajuns în mediul înconjurător din oraş şi din împrejurimile acestuia vor fi astfel reciclate.

„Estimăm că aproximativ jumătate de milion de măşti vor putea fi colectate anul acesta în oraşul Sinaia. De altfel, de la începutul campaniei, în martie anul trecut, organizaţia noastră a reuşit să colecteze peste 1 milion de măşti, care astfel nu au mai devenit o sursă de poluare pentru mediul înconjurător şi un adevărat pericol pentru sănătatea oamenilor. După colectare, măştile sunt valorificate pentru a produce energie, reducând astfel impactul asupra mediului”, a declarat Lestat Monroe, reprezentant al organizaţiei ”Oraşul Meu, Culorile Mele”.

În zonele special amenajate pot fi colectate măştile de plastic de unică folosinţă, măştile FFP2 (N95), măştile FFP3 şi măştile chirurgicale, dacă acestea nu provin dintr-un mediu medical. Nu vor putea fi colectate măşti din material textil, confecţionate acasă sau alte articole de protecţie, deşeuri periculoase (ascuţite, inflamabile, reactive, corozive, toxice, infectate sau patogene), deşeuri medicale, baterii, recipiente sub presiune sau sticlă spartă, se arată în același comunicat.

Articolul precedentBucureștiul a ajuns la o rată de incidență de 11,71 cazuri la mia de locuitori
Articolul următorMinisterul Educației: Peste 4.200 de persoane din învăţământul preuniversitar, infectate cu SARS-CoV-2