Maria Mesaroș: Sper să reușim împreună să avem un program național de diabet și o strategie pe termen lung

0
188

Maria Mesaroș, Președinte Federația Asociațiilor Diabeticilor din România la Forumul de Sănătate Publică: ”Eu de 21 de ani mă zbat pentru pacienții de diabet în sensul în care să existe o strategie și un program național pe partea de diabet. Am reușit să obținem câte puțin așa sporadic. Sperăm să avem și legea prevenției. Ne plângem ca avem costuri mari, dar fără educație costurile nu au cum să scadă. Sperăm să ne ajutați să avem un program național de diabet și o strategie pe termen lung. Sper să reușim împreună.”

Forumul de Sănătate Publică, eveniment în premieră, își propune crearea unei platforme de discuții intersectoriale, între factorii de decizie (legislatori, executivi) din zonele de sănătate, economică, financiară, educație, socială – profesioniștii din domeniul sanitar, educație, social – autorități locale – societate civilă – mass-media, în vederea identificării de potențiale soluții pentru îmbunătățirea și consolidarea capacității de intervenție la nivelul celor trei direcții majore de sănătate publică în România: protejarea sănătății, prevenirea bolilor, promovarea sănătății.

Evenimentul este organizat de către Sănătatea Press Group în parteneriat instituțional cu Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar, sub egida Comisiei pentru Sănătate și Familie – Camera Deputaților și a Comisiei pentru Sănătate Publică – Senatul României.

Articolul precedentVIDEO – Declarații de presă ale Secretarului de Stat în Ministerul Sănătății, prof. dr. Horațiu Moldovan
Articolul următorVIDEO Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, despre lipsa măștilor