Lipsa medicamentelor pe bază de metformină și protejarea angajaților diabetici, probleme generate de COVID

0
36

Lipsa medicamentelor pe bază de metformină și protejarea angajaților care suferă de diabet de tip I sunt principalele probleme cu care se confruntă persoanele bolnave de diabet în contextul pandemiei de coronavirus, după cum a semnalat Maria Mesaroș , președintele Federației Asociațiilor Diabeticilor din România.

Maria Mesaroș a declarat în cadrul conferinței „DIABETUL ȘI PERSOANA CU DIABET în contextul pandemiei de COVID-19”, organizată de către Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în parteneriat cu Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și Federația Asociațiilor Diabeticilor din România, că medicamentele pe bază de metformină, unul dintre produsele de bază ale tratamentului, au început să lipsească din farmacii încă de anul trecut, în toată țara.

În aceste condiții, sunt afectați pacienții cu diabet de tip II, care sunt persoane de peste 65 de ani, mulți dintre ei fără aparținători, care poate au vecini la fel de în vârstă și le este greu să se descurce în condițiile pandemiei de coronavirus, a spus Maria Mesaroș.

Ad in title

Și pacienții cu diabet de tip I sunt afectați de condițiile impuse de pandemie, în special angajații care suferă de această afecțiune.

Maria Mesaroș a spus că în cazul în care managerul sau șeful direct nu poate să-l ajute pe un astfel de angajat să lucreze de acasă sau într-o altă zonă, unde să nu aibă un contact cu foarte multă lume, atunci el trebuie să se adreseze ITM-urilor din județele respective, pentru găsirea unei soluții.

Explicațiile au fost oferite în cadrul Conferinței „DIABETUL ȘI PERSOANA CU DIABET în contextul pandemiei de COVID-19”, organizată de către Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în parteneriat cu Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și Federația Asociațiilor Diabeticilor din România.

Conferința este oferită și de Sănătatea Press Group, în calitate de producător de conferințe online și transmisă live pe platforma conferinte-live.ro, precum și pe site-urile RoHealthReview.ro și Sanatatea.TV.

Articolul precedentOMS avertizează că vin săptămâni critice pe măsură ce numărul de cazuri din Europa se apropie de un milion
Articolul următorINSP a actualizat definițiile de caz pentru sindromul respirator acut cu noul coronavirus