Marea Britanie: Varianta sud-africană a coronavirusului, depistată la persoane fără istoric de călătorie

0
27

Varianta sud-africană a coronavirusului a fost depistată la două persoane din sudul Angliei, fără să fi avut nicio legătură cu oameni care au călătorit recent, ceea ce a determinat ”testarea accelerată” pentru a ţine transmiterea sub control, informează Reuters.

Rezidenţii din anumite regiuni ale comitatului Surrey, la sud-vest de Londra, vor fi testaţi indiferent dacă prezintă sau nu simptome, a precizat autoritatea locală.

Guvernul a anunţat în ianuarie că a detectat cazuri de infectare atât cu variantele sud-africană, cât şi cu cea braziliană, însă toate au fost legate de istoricul de călătorie.

Ad in title

Local Resilience Forum din Surrey a anunţat că va desfăşura un program de ”testare accelerată” localizat în regiunea Woking a comitatului, care va contribui la monitorizarea atentă a oricărei transmiteri comunitare a noii tulpini şi va reduce contagierile suplimentare.

”Este o măsură preventivă. Cu cât identificăm mai multe cazuri de infectare cu această variantă, cu atât avem mai multe şanse de a o opri de la a se transmite mai departe”, a declarat Ruth Hutchinson, directorul departamentului de Sănătate Publică din Surrey.

Articolul precedentDosare de trimitere a bolnavilor pentru tratament medical în străinătate în valoare de peste 430.000 de euro
Articolul următorAustria nu recomandă vaccinul anti-COVID-19 AstraZeneca la persoanele de peste 65 de ani​