Marea Britanie se pregătește pentru o posibilă lansare a vaccinării anti-COVID

0
40

Guvernul britanic se pregătește pentru o posibilă lansare a vaccinării anti-COVID la sfârșitul lunii decembrie 2020 sau la începutul anului 2021. Mai mult, rezultatele studiilor de ultimă fază ale unui potențial vaccin COVID-19 dezvoltat de Universitatea din Oxford și AstraZeneca ar putea fi prezentate anul acesta, scrie Reuters.

„Sunt optimist că am putea ajunge la acest punct înainte de sfârșitul acestui an”, a declarat Andrew Pollard, investigatorul șef al procesului de vaccinare Oxford, citat de Reuters, despre șansele de a prezenta rezultatele studiilor.

 

Ad in title

Pollard a mai spus că după prezentarea datelor, acestea vor trebui revizuite cu atenție de către autoritățile de reglementare și apoi să se ia o decizie politică cu privire la cine ar trebui să primească vaccinul.

Vaccinul Oxford / AstraZeneca se așteaptă să fie unul dintre primele produse farmaceutice mari care urmează să fie supuse aprobării de reglementare, împreună cu Pfizer PFE.N și candidatul 22UAy.F al BioNTech.

Prim-ministrul Boris Johnson a declarat că există perspectiva unui vaccin în primul trimestru al anului 2021.

AstraZeneca va prezenta astăzi, 5 noiembrie, rezultatele financiare ale celui de-al treilea trimestru, mai scrie Reuters.

Articolul precedentSuceava ar putea intra din nou în carantină la începutul lunii
Articolul următorMai multe localități din Cluj, Timiș și Sălaj au intrat în carantină