Marea Britanie: Membrii minorităţilor prezintă riscuri de deces mai mari din cauza COVID-19, potrivit unui studiu

0
146

Persoanele care provin din minorităţi etnice din Marea Britanie prezintă un risc de până la două ori mai mare de a muri după ce sunt infectate cu noul coronavirus decât persoanele din majoritatea caucaziană a acestei ţări, a anunţat un raport guvernamental.

După ce au fost luate în calcul diferenţele demografice de vârstă, clasă, venituri şi regiune, „persoanele din Bangladesh au prezentat un risc de aproximativ două ori mai mare de a muri”, a raportat Public Health England, relatează DPA citată de Agerpres.

Rata mortalităţii a fost cu până la 50% mai ridicată pentru „persoanele de etnie chineză, indiană, pakistaneză sau din alte etnii asiatice, din Caraibe şi din alte regiuni cu populaţii de culoare” în comparaţie cu britanicii caucazieni, au explicat autorii raportului.

Reprezentanţii British Medical Association (BMA), un sindicat al medicilor britanici, au spus însă că raportul nu oferă nicio informaţie utilă despre acţiunile care ar trebui să fie întreprinse pentru a proteja minorităţile etnice şi, totodată, „a ratat oportunitatea de a analiza factorii profesionali”.

Cercetătorii din domeniul sănătăţii „nu au putut să includă efectul profesional” în analiza lor, au adăugat reprezentanţii BMA.

Mulţi dintre cei aproape 200 de angajaţi din sistemul naţional de sănătate din Marea Britanie care au murit după ce s-au infectat cu noul coronavirus proveneau din minorităţi etnice.

„Este o analiză statistică care, deşi importantă, nu ne duce deloc mai aproape de acţiunile pe care trebuie să le întreprindem pentru a evita vătămarea comunităţilor BAME”, a declarat Chaand Nagpaul, preşedintele consiliului de administraţie al BMA.

„BAME” este un acronim utilizat de Guvernul britanic şi de alte organizaţii pentru a desemna persoanele de culoare, asiatice şi din alte minorităţi etnice.

„Mai mult, raportul nu a menţionat procentul uluitor de mare al angajaţilor BAME din domeniul sănătăţii care au murit de COVID-19, în contextul în care peste 90% dintre medici provin din comunităţile BAME”, a adăugat Chaand Nagpaul.

„Familiile trăiesc în frică… Guvernul trebuie să acţioneze de urgenţă pentru a proteja grupurile de risc”, a scris pe Twitter laburistul David Lammy, unul dintre cei mai proeminenţi politicieni de culoare din Marea Britanie.

Articolul precedentTestele clinice asupra hidroxiclorochinei vor fi reluate, anunță OMS
Articolul următorTătaru, despre reforma în sănătate: Liberalii intenţionează să modifice Legea, după alegerile parlamentare