MApN a început pregătirile pentru spitalul de campanie de pe stadionul CFR din Timişoara

0
57

Ministerul Apărării Naţionale a început pregătirile pentru instalarea şi operaţionalizarea unui spital de campanie de izolare şi tratament în incinta stadionului CFR din Timişoara, care va avea o capacitate de 56 de paturi pe partea de tratament şi cu alte 120 de locuri pentru carantinare şi izolare, a anunţat, miercuri, viceprimarul timişorean Dan Diaconu.

„Sistemul este alcătuit dintr-o zonă medicală, cu o capacitate de 56 de locuri, din care patru pentru ATI, şi este compus, printre altele, din unităţi de triaj, radiologie, sterilizare, laborator şi zonă de decontaminare. În locaţie va fi instalat şi un modul (tabără) de carantinare şi izolare, cu o capacitate de 120 de locuri”, a afirmat Dan Diaconu.

Viceprimarul a precizat, pe pagina de Facebook, că municipalitatea timişoreană sprijină demersul MApN prin amplasare, participare la amenajarea terenului, racordarea la utilităţi, dar şi „toate elementele de care va fi nevoie şi care vor apărea pe parcurs”.

Ad in title

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, formaţiunea medicală va funcţiona ca secţie de Boli infecţioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” Timişoara, pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Instalarea şi operaţionalizarea SMMIT Timişoara este realizată de Direcţia Medicală, Statul Major al Forţelor Terestre, Comandamentul Logistic Întrunit, Direcţia Logistică şi Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii.

Articolul precedentRomânia a ajuns la 9.710 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus
Articolul următorPrimele studii clinice din Germania, pentru testarea unui vaccin împotriva coronavirusului