Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara: Suntem în valul 2, pe un trend ascendent al pandemiei

0
473

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, medicul Cristian Oancea, declarat că suntem în valul 2 și suntem pe un trend ascendent al pandemiei de coronavirus, şi dacă la început erau mai multe cazurile asimptomatice, acum predomină formele moderate și severe.

Potrivit medicului, în spatele fiecărui pacient se află cel puțin 8-10 cadre medicale, în condiţiile în care personalul medical a rămas acelaşi care a tratat şi 300 de pacienţi infectaţi și care tratează în prezent 3.000 de oameni.

„Am vrut să trag un semnal de alarmă că libertatea pe care noi o respectăm a fiecărui cetățean și individ nu trebuie să afecteze sănătatea celuilalt. În al doilea rând, noi am depus un jurământ și suntem în spital și tratăm pacienții toți în aceeași măsură și egal. Dar când vedem practic acești oameni – un grup restrâns, de altfel – ne batjocoresc pe toți ceilalți și instituie anumiți termeni, cum ar fi de ‘dictatură medicală’, de ‘purtat de botniță’ – noi nu suntem procurori, noi nu suntem torționari, noi suntem medici și dorim un respect pentru ceea ce facem. Și gândiți-vă în felul următor: pentru fiecare pacient care se infectează, în spatele lui sunt cel puțin 2-3 ambulanțieri, sunt cel puțin 2-3 colegi din triaj – medici și asistente și infirmiere, sunt cel puțin câțiva oameni în laboratorul de analize medicale și de imagistică și sunt cel puțin câțiva oameni pe secție, care, dacă are nevoie, să-l deservească și să-i salveze viața. Deci, practic, în spatele fiecărui pacient se află cel puțin 8-10 cadre medicale. Și suntem același personal medical care a fost și la 300 de oameni și care suntem și la 3 mii de oameni”, a explicat dr. Cristian Oancea, ,la un post de televiziune.

Articolul precedentMedici de la SCJU Arad au vindecat un bebeluş de nouă zile, internat cu COVID-19
Articolul următorEXCLUSIV Dr. Emilian Imbri: Sistemul de sănătate, sub presiune, dar niciodată nu va ceda