Managerii spitalelor judetene Giurgiu si Ialomita au fost demisi!

0
182

in urma controlului efectuat saptamana trecuta de catre ministrul Sanatatii Ion Bazac, impreuna cu secretarul de stat Raed Arafat, managerii spitalelor judetene Giurgiu si Ialomita au fost demisi.

Ministrul Sanatatii a depistat numeroase nereguli in functionarea celor doua institutii sanitare. Cadrele medicale lipseau de la serviciu, iar medicamentele care trebuiau administrate bolnavilor, fie nu existau, fie erau incuiate!

La Spitalul Judetean din Giurgiu au fost gasite la serviciu doar trei din cele opt asistente care trebuiau sa fie de garda. Medicul anestezist lipsea si el, iar medicatia si materialele folosite in caz de urgenta erau incuiate, cheia fiind doar in posesia asistentei sefe.

O situatie similara a fost descoperita si la Spitalul Judetean Ialomita. Medicul radiolog de garda lipsea, iar medicamentele folosite in cazul unor politraumatisme sau infarct nu existau.

Ministrul Sanatatii a anuntat ca aceste controale vor fi extinse in toata tara. Ion Bazac sustine ca doreste ca inspecteze in mod personal modul in care pacientii sunt tratati.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentNereguli la Spitalul Judetean din Giurgiu!
Articolul următorFumatul interzis in spatiile publice inchise!