Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat, in cadrul Adunarii sale Generale, numirea a patru noi Ambasadori ai bunavointei pentru promovarea sanatatii globale. Este vorba despre mama cantaretei Lady Gaga, Cynthia Germanotta, despre fostul presedinte al Liberiei Ellen Johnson Sirleaf, despre portarul echipei nationale de fotbal a Braziliei, Alisson Becker si despre Natalia Loewe Becker, medic si activista pentru sanatate in Brazilia.

Ei vor promova in intreaga lume initiative si programe pentru sanatate, cresterea si pregatirea specialistilor in domeniul medical si asistenta pentru sanatatea mintala.

“ii salut pe presedintele Ellen Johnson Sirleaf, pe Cynthia Germanotta, Alisson Becker si Natalia Loewe Becker ca noi Ambasadori ai bunavointei si astept cu nerabdare sa lucrez cu ei in urmatorii ani”, a declarat dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

“Fiecare dintre noii nostri ambasadori este campion in domeniul sau, de la ajutarea la reconstructia si dezvoltarea comunitatilor, la lupta pentru imbunatatirea sanatatii mintale sau la a fi modele pentru un stil de viata mai sanatos”, a adaugat el.