Peste 6.400 de operatori economici au fost verificați, în ultimele 24 de ore, în urma acțiunilor pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, a anunțat, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), comisar-șef de poliție Monica Dajbog. Totodată, au fost controlați 227 operatori transport de persoane și aproximativ 11.600  de obiective de interes, printre care peste 4.400 de restaurante, terase sau fastfood-uri.

De asemenea, au fost verificate peste 92.000 de persoane.

”În ultimele 24 de ore, au fost aplicate peste 6.600 de sancțiuni contravenționale, dintre care 5.500 de sancțiuni au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție. Valoarea amenzilor depășește  1,2 milioane de lei.”, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAI.

De asemenea, au fost aplicate peste 1.000 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private ori a regulilor privind desfășurarea transportului de persoane sau a celor privind organizarea programului de lucru.

Totodată s-au întocmit patru dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor

În activitățile de control au fost implicați ”aproximativ 6.600 de polițiști, 4.200 de jandarmi, 1.700 cadre ISU, 150 de polițiști de frontieră și 2.610 polițiști locali, precum și reprezentanți ANSVSA, de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, de la Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor și ai autorităților publice locale.”, a precizat comisar-șef de poliție Monica Dajbog

La linia TEL VERDE, dedicată sesizării neregulilor în context COVID, au fost primite 10 apeluri telefonice. Acestea au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a patru județe.

De asemenea, s-au primit alte 6 sesizări însoțite de imagini foto/video, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București.