MAE: Acorduri semnate între Guvernul României și Comitetul Internațional al Crucii Roșii, respectiv Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie privind

0
240
Foto: MAE
Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a semnat, marți, Acordul între Guvernul României și Comitetul Internațional al Crucii Roșii privind privilegiile și imunitățile Comitetului Internațional al Crucii Roșii în România și Acordul între Guvernul României și Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie privind statutul juridic și înființarea unei delegații a Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie în România.
„Încheierea acestor acorduri internaționale corespunde angajamentului politic al Guvernului României de sprijinire a eforturilor comunității internaționale de a răspunde nevoilor urgente de protecție și asistență ale persoanelor afectate de conflictul din Ucraina. De asemenea, reflectă tradiția îndelungată de bună cooperare a autorităților române cu toate componentele Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie” – transmit reprezentanții ministerului.
Ceremonia de semnare a avut loc în marja reuniunii Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar, organ consultativ al Guvernului, desfășurate la sediul Universității Naționale de Apărare „Carol I”.
Articolul precedentFurnizorii de servicii medicale private consideră că introducerea unor „criterii de performanță clare și măsurabile pentru evaluarea constantă a personalului medical” reprezintă și o transparentizare, „nu doar a calității actului medical, ci și a modului de distribuire a sumelor încasate din contribuțiile la sănătate plătite de populație”
Articolul următor(VIDEO) Secția Clinică de Chirurgie Cardiovasculară Floreasca: Al treilea implant de inimă artificială, intervenție realizată sub coordonarea prof. univ. dr. habil. Horațiu Moldovan