Madeira va permite intrarea vizitatorilor în țară, indiferent de vaccinul anti-COVID-19 pe care l-au făcut

0
67

Madeira va permite intrarea vizitatorilor care s-au vaccinat cu oricare dintre serurile COVID-19 administrate la nivel mondial și nu numai cu cele aprobate de autoritatea de reglementare a medicamentului din Europa, a declarat duminică guvernul regional.

Uniunea Europeană, care și-a lansat săptămâna trecută certificatul digital COVID, a autorizat până acum doar patru vaccinuri: Pfizer/ BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson, scrie Reuters.

Statele membre pot decide extinderea certificatului la călătorii europeni vaccinați cu alte seruri.

Ad in title

Potrivit sursei citate, Portugalia continentală acceptă doar cele patru vaccinuri, însă autoritățile din Madeira au declarat că cei care au primit alte vaccinuri anti-COVID-19, precum Sinovac din China sau Covaxin din India, ar putea vizita insulele Atlanticului.

Pedro Ramos, secretarul pentru sănătate din Madeira, a declarat că toate vor fi acceptate ”pentru că dacă milioane de persoane au fost vaccinate cu aceste vaccinuri (neaprobate de UE), nivelul lor de protecție este similar cu celelalte”.

Articolul precedentNicio persoană nu s-a imunizat, în ultimele 24 de ore, în jumătate din centrele de vaccinare din jud. Sibiu
Articolul următorGCS a anunțat 28 de cazuri zilnice de persoane infectate. 65 de pacienți, internați la ATI