Mădălina Turza: Copiii cu tulburări psiho-emoționale generate de pandemie vor avea acces la terapie gratuită

0
419

Peste 70.000 de ore gratuite de consiliere psihologică și psihoterapie vor fi puse la dispoziția copiilor din țară, identificați cu tulburări psiho-emoționale generate de pandemia de COVID-19, a declarat, vineri, consilierul de stat Mădălina Turza, coordonatorul Programului Național “Din grijă pentru copii”.

“Acest obiectiv este realizat în proporție de 70%. Acest lucru înseamnă că, în foarte scurt timp, Hotărârea de Guvern care fundamentează metodologia de decontare a banilor pentru achitarea acestor terapii a intrat deja pe parcursul de avizare și va fi adoptată. Deci, în foarte scurt timp, copiii din România vor avea acces la terapie gratuită pentru a beneficia de suport psiho-emoțional în această perioadă complicată”, a declarat consilierul de stat.

În cadrul acestui program, vor fi formați  în domeniul managementului emoțiilor și al relaționării peste 7.500 de specialiști.

“Un pas extrem de important în cadrul acestui program îl reprezintă formarea celor  peste 7.500 de specialiști – profesori, asistenți sociali, polițiști și alte categorii de personal – care intră în contact cu copiii pentru a ști să gestioneze din punct de vedere psiho-emoțional relația și legătura cu copiii sau elevii, pentru că în orice demers pe care noi l-am întreprinde în legătură cu copiii și nu numai, avem în primul rând nevoie de resursă umană calificată. Programul Național “Din grijă pentru copii” merge la cauze și încercăm să creștem capacitatea specialiștilor de a gestiona și această dimensiune a copiilor, care este partea psiho-emoțională a copiilor și din care pot decurge o serie întreagă de probleme”, a explicat Mădălina Turza.

“În egală măsură, sunt o serie de obiective la nivelul Ministerului Educației ce țin de introducerea tematicilor de educație psiho-emoțională și managementul emoțiilor și siguranță online în curriculum școlar. Deja se pilotează acest lucru și este un obiectiv atins doar în proporție de 15% până în acest moment, căci calendarul de implementare merge pe parcursul celor doi ani de zile ai Programului”, a adăugat coordonatorul Programului Național “Din grijă pentru copii”.

Articolul precedentArafat: Creștere a resursei umane la serviciile de ambulanță și UPU
Articolul următor8.579 persoane, vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore, dintre care 1.255 cu prima doză