Lungimea degetelor poate indica prezenta unei afectiuni

0
122

Lungimea degetelor ne poate arata daca suntem predipusi sa dezvoltam alergii sau dureri ale articulatiilor potrivit cercetatorilor, arata dailymail.com.

Inelarul sau degetul aratator sunt luate in calcul pentru a afla care este riscul unei persoane de a face cancer sau a avea probleme cardiace. Aceasta teorie care compara lungimea celor doua degete a devenit tot mai populara printre oamenii de stiinta.

Se pare ca, daca degetul aratator este mai lung decat inelarul, riscul unei persoane de a suferi de cancer de prostata este de trei ori mai scazut. Aceasta evidenta a fost publicata in British Journal of Cancer.

Lungimea degetelor este determinata in viata intrauterina fiind influentata de expunerea la hormonii sexuali, respectiv estrogenul si testosteronul. Daca testosteronul (hormonii masculini) determina o crestere a degetului inelar, hormonii feminini (estrogenul) influenteaza cresterea degetului aratator. Astfel, nivelul de estrogen sau testosteron din corp devine cuantificabil in functie de lungimea acestor degete.

Unul dintre cercetatori, profesorul Manning este de parere ca sunt necesare cercetari ulterioare care sa arate riscurile la care ne expunem in functie de lungimea degetelor. Acest lucru ne poate ajuta sa ne schimbam stilul de viata pentru a reduce riscurile imbolnavirii.

Pentru a afla care deget este mai lung se realizeaza o masuratoare de la baza palmei la varf. Este indicata masurarea degetelor de la mana dreapta.

O lungime mai mare a degetului inelar comparativ cu cel aratator poate fi semnul dezvoltarii unor afectiuni precum osteoartrita, anorexie, raceala sau autism. in schimb, un deget aratator mai lung predispune la afectiuni care fac referire la cancer de san si de col uterin, boli de inima, bulimie, alergii sau astm.

Articolul precedentAspartamul nu pune in pericol sanatatea
Articolul următorAtorvastatina reduce mortalitatea cardiovasculara