Lucrările de reparații la conducta care alimentează cu apă Institutule Fundeni și „C.C. Iliescu”, finalizate

0
55

Vineri, la ora 15.00, au fost încheiate lucrările de reparații la conducta spartă care alimentează cu apă Institutul Clinic Fundeni și Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”, a anunțat Prof. Dr. Anca Colita, managerul Institutului Clinic Fundeni. Toate clădirile sunt alimentate cu apă la acest moment.

Știre inițială: Toate intervențiile chirurgicale programate vineri și în următoarele zile la Institutul Clinic Fundeni și la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”au fost amânate, după ce ambele spitale, două dintre cele mai mari din București și din țară, au rămas fără apă în urma unei avarii la conductele ce alimentează cele două spitale. Ambele spitale funcționează în aceeași clădire.

”Situația a apărut de dimineață foarte devreme. E o avarie foarte mare, e vorba de conducte de aproape 20 m, care s-au desprins. Infrastructura de sănătate veche de 60 de ani ne face probleme. Toată activitatea e blocata, operațiile sunt perturbate. Nici sterilizarea nu mai funcționează, nici laboratoarele de analize medicale, plus neputința de a te spăla cu apă sterilă la blocul operator pune în pericol siguranța pacienților”, a declarat, la un post de televiziune, prof. dr. Șerban Bubenek, șef Secție Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”.

Ad in title

Ministerul Sănătății: Urgențele vor fi redirecționate 

Ministerul Sănătății  anunță că a fost informat, vineri, că, în jurul orei 1.00, s-a înregistrat o avarie la conductele de apă din cadrul Institutului Clinic Fundeni care afecteză alimentarea cu apă a institutului, precum și a Institutului pentru Boli Cardiovasculare „CC Iliescu”.

”Potrivit informațiilor primite până la această oră, au fost luate măsurile necesare pentru remedierea avariei, iar echipe tehnice ale Companiei Apa Nova București lucrează în prezent în subsolul institutului la remedierea avarieri. Totodată, în jurul orei 9.00 s-a întrunit în sedință de urgență Consiliul de Administrație al Institutului Clinic Fundeni în cadrul căreia a fost aprobată demararea procedurilor de achiziție în regim de urgență a necesarului pentru lucrările de reparație”, potrivit unui comunicat al Ministreului Sănătății.

Potrivit sursei citatee, urgențele medicale vor fi redirecționate de către Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU) din cadrul Ministerului Sănătății către alte unități cu competențe.

 

Articolul precedentSituația vaccinării anti-COVID-19 în România pe grupe de vârstă. Datele CNCAV
Articolul următorExplozie Petromidia: Două victime cu arsuri, transferate la Spitalul Floreasca, anunță ministrul Sănătății