Locurile din programul „O șansă pentru cuplurile infertile”, ocupate în timp record

0
206

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că toate cele 1.000 de locuri disponibile pentru ediția 2020 a proiectul FIV 2 – „O șansă pentru cuplurile infertile” au fost ocupate, în mai puțin de 20 de zile.

Potrivit edilului, aproape 500 de copii au fost născuți și peste 100 de sarcini sunt în evoluție prin programul FIV – O sansa pentru cuplurile infertile.

Programul FIV 1 – “O șansă pentru cuplurile infertile” a fost demarat în anul 2018 de către ASSMB.

“Așa a apărut FIV 2, cu o durată de 2 ani și 2.000 de locuri disponibile, dublu față de programul FIV 1. Este vorba de un sprijin financiar acordat de Primaria Capitalei, prin ASSMB, în valoare de aproximativ 3.000 de euro, cuplurilor care au recomandare medicală pentru fertilizare în vitro. (…) În Romania, s-au născut până în prezent nu mai puțin de 473 de copilasi, 130 de sarcini sunt în evoluție, iar procedurile medicale pentru alte sarcini sunt în desfășurare!”, a scris primarul Bucureștiului, pe pagina de Facebook.

Potrivit acestuia, primele 1.000 de locuri din cadrul proiectului FIV 1 – „O șansă pentru cuplurile infertile”, alocate exercițiului financiar 2019, au fost ocupate în mai puțin de cinci luni.

În martie 2020, la debutul pandemiei cu noul coronavirus, înscrierea și procedurile pentru a doua etapa a proiectului au fost suspendate.

În cele din urmă, pe data de 15 august aplicația s-a redeschis până la ocuparea celorlalte 1.000 de locuri din cadrul programului FIV 2, alocate exercițiului financiar 2020.

“În situația în care, după evaluarea dosarelor depuse pentru FIV 2, de către Unitatea de Implementare a Proiectului, se va constata ca unele dintre acestea nu îndeplinesc condițiile impuse prin Regulament, aplicația online https://fiv2.assmb.ro/ va fi redeschisă temporar, până la acoperirea numărului de locuri rămase disponibile”, a precizat edilul Capitalei.

 

Articolul precedentMinisterul Educației și Cercetării a înființat două linii de telverde
Articolul următorMăsurile anti-coronavirus din sănătate, piedică pentru reducerea numărului bolilor cronice netransmisibile