Legea care prevedea acordarea stimului de risc pentru perioada stării de alertă și pentru tratarea pacienților suspecți a fost declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională a României (CCR).

”A admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României și a constatat că este neconstituțională, în ansamblul său, Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.64/2020 privind modificarea și completarea art.8 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgență”, se arată în comunicatul de presă al CCR.

Reprezentanții Federației ”Solidaritatea Sanitară” spun că toate argumentele trimise de ei prin intermediul intervenției Amicus curiae au fost respinse.

”Într-o ultimă încercare de rezolvare pe cale pașnică a situației Federația „Solidaritatea Sanitară” a reluat solicitarea adresată Parlamentului de a acorda stimulentul de risc pe întreaga perioadă a stării de alertă pentru toți salariații din sănătate, incluzând această modificare în proiectul de lege care prevede acordarea acestui drept și pentru salariații din educație. Dacă ne raportăm la atitudinea lor față de salariații din sănătate, guvernanții par să creadă că se pot descurca și fără ei în această perioadă”, informează Federația ”Solidaritatea Sanitară”.