in perioada 2006-2009 serviciile medicale private au cunoscut o crestere fulminanta, serviciile private de sanatate suplinind o parte din deficitul sistemului public. a€œLeasing-ul medical va devein in 2009 principala sursa de finantarepentru echipamente medicale in sectorul privat”, a declarat Mugur Stancu, director general Medicredit Leasing.

Potrivit acestuia, serviciile cele mai cautate dar si cele mai scumpe, sunt ocupate de sistemul privat. Printre cele mai scumpe echipamente medicale finantate sunt cele de diagnosticare precoce a cancerului si de radioterapie , urmate de centrele de imagistica.

Pana la sfarsitul trimestrului doi al lui 2009, Medicredit Leasing estimeaza finalizarea a opt proiecte medicale a€œla cheie”, finantate anterior cu 10,8 milioane de euro, numarul total de clinici private dezvoltate, finantate si finalizate in ultimii doi ani ajungand la 29.

a€œEste mai certa o scadere a creditarii bancare decat a leasing-ului specializat pentru achizitie de echipamente medicale in sectorul privat. Daca leasing-ul va cunoaste o contractie, aceasta va fi usoara, de circa doua milioane de euro”, a conchis Mugur Stancu.