Consumul de lapte ajuta la intarirea oaselor si asigura organismului vitaminele si proteinele necesare dezvoltarii armonioase. insa acesta nu este singurul efect benefic al consumului de lapte. Cercetatorii au descoperit ca laptele ajuta la imbunatatirea capacitatii de memorare.

Astfel expertii de la o prestigioasa Universitate din Statele unite ale Americii au ajuns la concluzia ca laptele consumat cu regularitate, dar si alte produse derivate, cum ar fi iaurt, branzeturi, ofera rezultate mai bune in ceea ce priveste capacitatile intelectuale.

La cercetare au participat 972 de persoane, care au fost intrebate cu privire la obiceiurile alimentare. De asemenea participantii au fost supusi unor teste de memorie, fiindu-le testate atat capacitatea de memorare, cat si abilitatea de a invata.

C

oncluziile studiului au aratat ca persoanele care au consumat preparate din lapte, de cel putin cinci-sase ori pe saptamana au avut rezultate mai bune, spre deosebire de cele care consumau produse lactate ocazional.

Specialistii cred ca acest lucru este posibil datorita nutrientilor din lapte, cum ar fi magneziul previn pierderile de memorie.