Demersuri pentru transferul de bolnavi infectați cu COVID-19 în Germania, la Constanța

0
276

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a declarat vineri că a adresat mai multe solicitări unor primari din Germania, cu privire la posibilitatea efectuării transferului de bolnavi infectaţi cu COVID-19 din spitale constănţene, în situaţia în care acestea vor fi supraaglomerate, în unităţi medicale germane.

„Vorbesc în fiecare zi la telefon cu colegi primari din Italia, Spania, Franţa, Germana, colegi din Comitetul European al Regiunilor, tocmai pentru a şti ce se întâmplă la dânşii acasă şi pentru a nu fi luaţi prin surprindere, pe nepregătite, aici la noi acasă. Nu cred că este nevoie să aşteptăm să se umple spitalele noastre şi după aceea să ne gândim la alte măsuri. Aşa că am ales Germania pentru că este pe locul întâi la toate capitolele pe care le-am cercetat – 4,3 medici la mia de locuitori, 12,9 asistente şi personal medical auxiliar la mia de locuitori, cel mai mare număr de locuri la Terapie Intensivă”, a spus Făgădău, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, respectivele solicitări le-a adresat după ce a aflat că în mai multe oraşe din Germania sunt deja trataţi pacienţi din Italia.

„Ştiu că în Landul Renania de Nord – Westfalia, mai multe oraşe – Koln, Bonn – tratează deja pacienţi din Italia. Sunt discuţii pentru a-i transfera şi pe cei din Spania, pe cei din Franţa, acolo unde autorităţile locale sau guvernele nu mai fac faţă. Tocmai de aceea m-am gândit să nu mă ia prin surprindere şi am profitat de prietenii şi de canalele de comunicare pe care le am cu oraşe din Germania şi am adresat mai multe solicitări de ajutor, în situaţia în care va fi nevoie. Mă rog la bunul Dumnezeu să nu fie nevoie, dar mi s-a părut de datoria mea de primar să aflu dacă atunci când vom avea nevoie, colegii mei primarii din Germania ne pot ajuta”, a declarat primarul Constanţei.

El a menţionat, totodată, că o solicitare similară a adresat şi Ministerului Apărării din Germania.

„De asemenea, am adresat o solicitare Ministerului Apărării din Germania, pentru că ştiu că au la dispoziţie o aeronavă Airbus A310 MedEvac care deja a făcut transferuri de pacienţi din Italia şi alte zone roşii către spitale din Germania, unde cu generozitate statul german, landurile, oraşele îşi sprijină semenii”, a mai spus Decebal Făgădău.

Articolul precedentAplicarea Regulamentului privind dispozitivele medicale, amânată cu un an
Articolul următorSalariile farmaciştilor, biochimiştilor, biologilor şi chimiştilor din sistemul sanitar au fost majorate