Klaus Iohannis: După ce trece criza vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc

0
40

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat, sâmbătă, o vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL 2, amenajat în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni.

„Este impresionant ce au reușit militarii și personalul medical să realizeze în puține zile. Spitalul încă nu este încă dat efectiv în funcțiune, dar este gata pregătit și în următoarele ore va primi toate acreditările, va intra în funcțiune”, a declarat președintele la finalul vizitei.

„Trebuie să spun că, după ce se termină această criză, care din păcate va mai dura, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România și vom lua toate măsurile pentru a avea dotările cu care să facem față oricărei situații și unei epidemii și unui dezastru și, în acest sens, îi asigur pe români că suntem pregătiți acum, dar în continuare vom lua măsurile pentru a fi și mai bine pregătiți”, a mai spus Klaus Iohannis.

Ad in title

Conform MApN, formaţiunea medicală de tip ROL 2 cuprinde, printre altele, unităţi de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.

Formaţiunea medicală de nivel ROL 2 a MApN a mai funcţionat ca secţie externă de boli infecţioase la combaterea virusului Ebola şi a fost parte componentă a exerciţiilor NATO „Saber Guardian 19” şi „Vigorous Warrior 19” – cel mai mare exerciţiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianţa Nord-Atlantică, care s-au desfăşurat anul trecut în România.

Din cadrul MApN, activitatea este sprijinită de Direcţia medicală, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”, Statul Major al Forţelor Terestre, Statul Major al Forţelor Aeriene, Comandamentul Logistic Întrunit şi Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii.

Articolul precedentVIDEO Prof. dr. Anca Buzoianu, despre implicarea UMF Cluj-Napoca în lupta împotriva COVID-19
Articolul următorCoronavirus: 160 de noi cazuri de îmbolnăvire confirmate în România