Iohannis: Circulația pe timp de noapte, restricționată mai devreme. Nu avem în vedere un lockdown de Paște

0
23

Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână, toate restricțiile în vigoare urmând a fi păstrate, a anunțat, marți, preşedintele Klaus Iohannis.

”Vreau să atrag atenția că cifrele din ultima săptămână privind evoluția pandemiei sunt îngrijorătoare. Tendința de creștere e evidentă și din toate părțile ni se spune că presiunea pe ATI este tot mai mare. Haideți să nu irosim ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare. Campania merge foarte bine. Iar numărul de persoane vaccinate crește de la o zi la altă. Astfel, până în vară vom avea un nivel foarte bun. Dar până atunci trebuie să avem grijă să nu ne înecăm la mal. Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a afirmat că nu se are în vedere un lockdown de Paște.

Ad in title

”Circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme, probabil de la orele 22.00. Nu avem în vedere un lockdown de Paște”, a precizat șeful statului.

Declarațiile președintelui au fost făcute la finalul ședinței de lucru la Palatul Cotroceni privind siguranța publică în unitățile de învățământ.

”Am avut mai multe discuții în aceste zile cu Prim-ministrul și cu membri ai Guvernului despre prioritățile noastre și despre investițiile care trebuie începute. Am discutat, astfel, despre investiții în spitale, dotarea spitalelor, pentru a oferi condiții mult mai bune în spitalele noastre pacienților noștri. Discuțiile de astăzi, ca să fie un pic mai clar despre ce am discutat, au vizat autorizațiile de securitate la incendiu, autorizațiile sanitare, vulnerabilitățile seismice, adică la cutremure, dar și prioritățile de consolidare a fondului construit care deservește de educație. Adevărul este – și e un adevăr trist – că avem încă mult prea multe clădiri neautorizate sau neverificate în ultimul deceniu. Ca să vă dați seama, peste 40% dintre clădirile în care funcționează școli sunt amplasate în zone cu risc seismic ridicat”, a mai precizat președintele Klaus Iohannis.

Articolul precedentValeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca tulpina britanică să devină dominantă și în România
Articolul următorCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19, în ultimele 24 de ore. Datele CNCAV