Kituri de testare pentru cetățeni: UNIFARM contract pentru 2 milioane de teste

0
145

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, la Iaşi, că problema testelor pentru COVID-19 este, practic, soluţionată, în acest moment, UNIFARM având un contract pentru kituri de testare pentru 2 milioane de cetăţeni.

El a fost întrebat dacă, în acest moment, în România există suficiente kituri de testare de tip PCR pentru COVID-19.

„După cunoştinţele mele, da. De exemplu, la UNIFARM există un contract pentru kituri de testare pentru 2 milioane de cetăţeni. Nu am avut problemă cu kiturile de testare decât, să spunem, primele două săptămâni, după primele două săptămâni această problemă, practic, este soluţionată. Sigur că mai pot apărea discontinuităţi în aprovizionare, dar numai din cauza unei previziuni greşite din partea centrelor care efectuează testele, dar kituri de testare, după informaţiile pe care le avem, există”, a afirmat Orban, potrivit Agerpres.

Premierul a participat, joi, la Iaşi, la plecarea unei echipe medicale în Republica Moldova pentru a ajuta la tratarea persoanelor cu COVID-19.

Articolul precedentCoronavirus: Testarea oamenilor străzii, a vârstnicilor și a celor din centrele sociale, propusă de Firea
Articolul următorTătaru: Risc foarte mare ca Botoşaniul să devină o a doua Suceava