Jurma: Fiecare dintre noi va avea pe cineva infectat în cercul intim de prieteni sau al cuiva din familie

0
349

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma a declarat că în familiile conectate la școli va fi foarte greu de evitat infectarea cu noul coronavirus, iar în perioada următoare, fiecare dintre noi va avea pe cineva infectat în cercul intim de prieteni personal sau al cuiva din familie.

„La 100.000 de cazuri pe săptămână și o rată de detecției de 5:1, România acumulează de azi încolo 500.000 (jumătate de milion de cazuri reale saptămânal). În acest ritm, vom ajunge la fundul prăpastiei (vârful valului) în 4 săptămâni (+/-2). Pare puțin timp, dar obervați că e timp suficient ca să mai dublăm de două ori rata de infectare și trecem de 200.000 de infectări pe săptămână. Unde este vârful depinde acum doar de câți de mulți oameni de pot infecta într-o evoluție nestânjenită. România este o țară mare și chiar dacă doar 5 milioane de oameni (25% din populație) sunt susceptibili la infectare, tot e nevoie de 1 milion de cazuri confirmate în valul 4. Dacă însă 50% e disponibilă, atunci numărul de cazuri se poate dubla și vârful ar putea fi atins doar în 6 săptămâni. Pur și simplu nu avem de unde să știm unde este fundul abisului pâna când căderea nu se va opri”, a scris Octavian Jurma, pe pagina sa de Facebook.

Cercetătorul a atenționat că odată atins vârful acestui val vom avea nevoie de aproximativ același drum parcurs în revers, iar mai mult de jumătate din cazurile unui val și peste 50% din cazurile grave și decese se acumulează în faza descendentă. De aceea, politica de imunizare de turmă adoptata de Guvernul nostru este „o aberație monstruoasă”.

Articolul precedentSpitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu are un nou manager
Articolul următorColegiul Farmaciștilor din România: Serviciul de testare pentru COVID-19 poate fi tarifat