Jurma: 6.000 de cazuri de infectare și 100 de decese zilnice, în următoarele două săptămâni

0
111

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma estimează că următoarele două săptămâni vor aduce o creștere accelerată a numărului de cazuri de bolnavi COVID-19 internați la ATI, la peste 1.000 de paturi ocupate la finalul lunii.

De asemenea, pentru aceeași perioadă, Octavian Jurma a calculat că vor fi peste 10.000 de pacienți COVID-19 internați în spital, 100 de decese înregistrate zilnic, la un număr de infectări de peste 6.000 de cazuri pe zi.

„Așadar mai avem cu certitudine două săptămâni de creștere accelerată în ATI care ne va aduce la peste 1.000 de paturi ATI ocupate la finalul lunii, peste 10.000 de internări în spitale, peste 100 de decese pe zi și peste 6.000 de cazuri pe zi. Acesta a fost teoretic vârful scenariului meu cel mai optimist din iulie pentru mijllocul lunii octombrie. Abia după depășirea acestui vârf ipotetic, dacă nu am luat măsuri, vom afla care este impactul real al deschiderii școlilor. Comparația cu alte state care au gestionat mult mai bine valul patru, ne arată că doar vaccinarea, împreună cu testarea și alte măsuri non-farmaceutice poate oferi o protecție robustă și scăderea numărului de cazuri grave și decese”, a scris Octavian Jurma, într-o postare pe Facebook.

 

Articolul precedentProteste în Olanda, Austria şi Turcia față de restricțiile impuse pentru a combate pandemia
Articolul următorGCS a anunțat 2.255 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, de la ultima raportare