Numărul total al deceselor cauzate de coronavirus a depășit ieri, 28 iunie 2020, 500.000, printre cei care și-au pierdut viața fiind și tineri și copii, nu doar vârstnici, informează Reuters.

Chiar dacă rata totală a deceselor s-a mai aplatizat în ultimele săptămâni, totuși specialiștii rămân îngrijorați în ceea ce privește numărul foarte mare de cazuri noi de îmbolnăvire în țări precum Statele Unite, Brazilia, India. Specialiștii și-au exprimat îngrijorarea și cu privire la izbucnirea unor noi focare în unele zone ale Asiei.

Potrivit unui calcul realizat de Reuters, pe baza unei medii în perioada 1-27 iunie a.c, peste 4.700 de oameni mor din cauza bolilor care au legătură cu coronavirusul, la nivel global, la fiecare 24 ore, respectiv 196 pe oră și o persoană la fiecare 18 secunde.

Aproape un sfert din toate decesele au fost în Statele Unite, oficialii americani raportând în data de 28 iunie a.c. aproximativ 44.700 de cazuri noi și alte 508 decese, mai scrie Reuters.

Conform aceleași surse, numărul celor care și-au pierdut viața din cauza COVID-19 l-a depășit pe cel al persoanelor care mor anual din cauza malariei, una dintre cele mai mortale boli infecțioase.