Luna decembrie este o luna a cadourilor, iar parintii se inghesuie sa cumpere copiilor jucarii. insa, in loc sa le faca o bucurie micutilor, parintii nu fac altceva decat sa le puna in pericol sanatatea, potrivit Uniunii Federale a Consumatorilor din Franta. Şi asta deoarece unele jucarii destinate copiilor sub 3 ani contin substante potential nocive.

Prin urmare, parintii trebuie sa acorde mai multa atentie atunci cand achizitioneaza daruri pentru cei mici, mai ales ca bebelusii au tendinta de a duce la gura orice si astfel pot intra in contact cu substantele toxice din jucarii, substente pe care le pot ingera.

Un alt factor de risc pe care il prezinta jucariile este acela de a pune in pericol auzul copiilor. De exemplu, cutiile muzicale, masinutele teleghidate, sirenele sau telefoanele de jucarie au sonoritati periculoase pentru urechile celor mici. in general, jucariile depasesc 95 de decibeli, un zgomot destul de puternic, comparativ cu nivelul zgomotului la decolarea unui avion care este de 130 de decibeli.

Cu toate acestea, jucariile zgomotoase sunt de obicei cele mai apreciate de catre copii.