Japonia a început vaccinarea anti-COVID-19 persoanelor peste 65 de ani

0
108

Japonia a început luni vaccinările anti-COVID-19 pentru populația cu vârstă peste 65 de ani, chiar dacă dozele importate sunt încă în cantitate redusă. De altfel, ritmul de vaccinare din acest stat este puțin probabil să oprească un al patrulea val al pandemiei, scrie Reuters.

Vaccinarea pentru persoanele în vârstă de 65 de ani și peste 65 de ani a început în aproximativ 120 de locații din întreaga țară, folosind vaccinul Pfizer fabricat în Europa și livrat în regiuni în ultima săptămână.

Doar 2.810 persoane din Tokyo sunt așteptate să primească o doză din primul lot, în timp ce majoritatea regiunilor vor primi 1.000 de doze sau mai puține, conform programului Ministerului Sănătății. Japonia are o populație care îmbătrânește rapid, totalizând 126 de milioane.

Ad in title

Secretarul șef al cabinetului, Katsunobu Kato, a reiterat luni proiecția Guvernului conform căreia acesta poate asigura suficiente vaccinuri pentru cele 36 de milioane de persoane din Japonia cu vârsta peste 65 de ani până la sfârșitul lunii iunie.

”Dacă importurile din UE merg fără probleme, înțeleg că se așteaptă ca țara să distribuie vaccinuri care pot fi administrate tuturor persoanelor în vârstă”, a spus Kato, citat de Reuters.

Tokyo a început, de asemenea, luni, o perioadă de o lună de măsuri de cvasi-urgență pentru a estompa un al patrulea val de contagiune generat de tulpini mutante virulente.

De altfel, Japonia a fost printre ultimele economii majore care au început vaccinările anti-COVID-19, la mijlocul lunii februarie. Taro Kono, ministrul responsabil cu vaccinurile, a apărat ritmul, spunând că guvernele locale doresc să se pregătească.

”Vom informa prefecturile cât putem distribui și vor decide cât să alocăm fiecărei municipalități”, a declarat Kono duminică la postul de radiodifuziune național NHK, mai scrie Reuters.

În Japonia, vaccinul Pfizer este singurul vaccin anti-COVID-19 aprobat de autoritățile de reglementare interne. Ritmul vaccinărilor se va accelera probabil în luna mai, deoarece urmează să sosească un număr mai mare de vaccinuri.

Aproximativ 1,1 milioane de persoane din Japonia, majoritatea lucrători din domeniul sănătății de primă linie, au primit până acum cel puțin o doză de vaccin Pfizer.

Potrivit Haruka Sakamoto, medic și cercetător la Universitatea Keio din Tokyo, nu este posibil ca imunizarea anti-COVID-19 pentru populația generală să fie disponibilă până la sfârșitul verii sau chiar în iarnă, fapt care nu ar putea opri o reapariție a cazurilor care pare să se concentreze asupra persoanelor de 30 și 40 de ani.

De asemenea, medicul a mai spus că vaccinarea disponibilă în prezent nu poate preveni al patrulea val al pandemiei.

„Cred că generația tânără va fi acum mult mai afectată în comparație cu valurile anterioare”, a mai spus Haruka Sakamoto

 

Articolul precedentGermania a depășit pragul de trei milioane de persoane infectate cu SARS-CoV-2
Articolul următorMinistrul Lucian Bode, despre modul în care a fost organizată externarea de la Spitalul Foișor