Japonia a demarat un program de vaccinare în masă la Tokyo și Osaka. Criza generată de COVID se înrăutățește

0
52

Japonia a demarat un program de vaccinare anti-COVID-19 în masă în Tokyo și Osaka, pe măsură ce criza generată de pandemia de COVID-19 se înrăutățește.

Asttfel, armata a înființat centre de vaccinare în care se administrează mii de doze de vaccin în fiecare zi, acordând prioritate persoanelor în vârstă, scrie BBC.

Pe fondul unei întârzieri a activității de vaccinare anti-COVID-19 a populației, Japonia rămâne semnificativ în urma celorlalte state dezvoltate. Doar aproximativ 1,9% din populație este complet vaccinată.

Ad in title

De altfel, în contextul Jocurilor Olimpice de la Tokyo programate să înceapă în iulie, există o presiune crescândă pentru a anula Jocurile, potrivit sursei citate.

Sistemul eficient de asistență medicală din Japonia este tot mai copleșit de ultima creștere, unele spitale rămânând fără paturi și ventilatoare.

Părți mari din Japonia se află în prezent în stare de urgență pentru a oferi autorităților regionale mai multă putere de a pune în aplicare măsuri împotriva pandemiei.

Japonia a înregistrat peste 700.000 de infecții și 12.000 de decese asociate COVID-19.

Mecanismul de vaccinare în masă este condus de forțele japoneze de apărare și este programat să se deruleze pe perioada următoarelor trei luni.

Potrivit sursei citate, oficialii intenționează să vaccineze până la 5.000 de persoane în Tokyo și 2.500 în Osaka în fiecare zi cu vaccinul de la Moderna, recent aprobat. În iunie și iulie, această capacitate va fi dublată.

Facilități de vaccinare în masă sunt, de asemenea, planificate pentru alte orașe importante, cum ar fi Kobe și Nagoya.

Autoritățile speră că până la sfârșitul lunii iulie, persoanele în vârstă de 65 de ani și peste această vârstă vor fi vaccinate.

Campania de vaccinare în Japonia a început în februarie, mai târziu decât majoritatea celorlalte țări dezvoltate.

Până în prezent, doar aproximativ 4,7% din persoanele în vârstă de 65 de ani sau mai mult au primit cel puțin o doză de Pfizer, Moderna sau AstraZeneca.

În timp ce Japonia reușise de mult timp să evite focarele la scară largă observate în alte țări, în ultimele săptămâni a înregistrat o creștere constantă a cazurilor.

Tokyo are în prezent o medie săptămânală de 650 de cazuri pe zi de COVID-19.

Situația s-a agravat rapid și în al doilea oraș din țară, Osaka, aici spitalele rămânând fără paturi și ventilatoare.

La sfârșitul lunii aprilie, Osaka a înregistrat o creștere de peste 1.000 de cazuri noi pe zi. În prezent, media este de aproximativ jumătate din acest număr în fiecare zi.

Articolul precedentIGPR: 1200 de sancţiuni contravenţionale, în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID
Articolul următorGCS: 230 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 36 decese