Italia: Milioane de doze de vaccin AstraZeneca găsite într-un depozit din apropierea Romei

0
12

29 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca au fost descoperite de autoritățile italiene într-un depozit dintr-un oraș din apropiere de Roma, informează presa locală. Potrivit sursei citate, dozele de vaccin ar proveni de la fabrica Halix din Olanda, care nu are încă autorizație de producție pentru UE, și urmau să ajungă în Marea Britanie.

 Presa italiană, care citează surse din cadrul Uniunii Europene (UE), scrie că vaccinurile erau destinate inițial Marii Britanii, însă exportul a fost stopat după ce blocul comunitar a introdus un mecanism de blocare a exporturilor.

Cele 29 de milioane de vaccine anti-COVID AstraZeneca reprezintă pentru UE o cantitate mai mult decât dublă faţă de dozele primite până în prezent din partea companiei anglo-suedeze, respectiv 16,6 milioane de doze. Pentru britanici, această cantitate de vaccinuri garantează a doua doză de vaccin pentru aproximativ 15 milioane de cetăţeni, mai scrie presa italiană.

Potrivit sursei citate, AstraZeneca nu a alertat UE în privința dozelor, care erau ținute într-un depozit din orașul Agnani, la 40 km de Roma. Însă comisarul european pentru piața internă Thierry Breton, care a vizitat fabrica de vaccinuri de la Halix, în Olanda, s-a interesat unde ajung dozele produse aici. Prin urmare, a luat legătura cu autoritățile italiene.

 

Articolul precedentINSP: 26,4% din totalul deceselor asociate COVID-19, înregistrate în Bucureşti şi în alte patru județe
Articolul următorElveția a început pregătirile pentru eliberarea certificatelor de vaccinare anti-COVID-19