ISU Iași, despre cauzele incendiului de la Spitalul de Copii din Iași

0
58

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi (ISU Iași) informează marți că cel mai probabil cauzele care au stat la baza izbucnirii incendiului de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” Iași au fost legate de un scurt circuit electric și de efectul termic al curentului electric.

Reamintim că în data de 22 iunie un apel la dispeceratul ISU Iaşi, la ora 18:54, anunța un incendiu la etajul II al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” Iași. Ca urmare a apelului au fost alertate mai multe echipaje de pompieri și personal medical specializat care să acționeze pentru salvarea persoanelor aflate în pericol și lichidarea incendiului.

În zona de manifestare a incendiului, au fost mobilizate 6 autospeciale de stingere, 2 autospeciale de intervenție la înălțime, o autospecială de descarcerare, 3 echipaje SMURD de prim ajutor, 1 echipaj T.I.M şi 1 autospecială pentru transport personal și victime multiple.

Ad in title

După ajungerea primelor echipaje la fața locului s-a procedat la efectuarea recunoașterii operative și evaluarea situației. S-a constatat că incendiul se manifesta la etajul II al pavilionului B, acesta având destinaţia de birou, se arată într-un comunicat al ISU Iași.

Au fost evacuate din zonele de risc un număr de 31 de persoane, dintre care 13 pacienți-copii și 18 adulți – părinți și cadre medicale.

Nu au fost înregistrate victime, iar pacienţii au fost evacuaţi în siguranţă.

Potrivit ISU Iași, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” Iași face parte din categoria de clădiri de sănătate cu spitalizare continuă, care la data punerii în funcţiune, nu se supunea legislaţiei specifice privind avizarea/autorizarea din punct de vedere al securităţii la incendiu.

Spitalul deține aviz de securitate la incendiu pentru modernizare și reparații capitale, în baza căruia se execută lucrările de reabilitare, urmând ca la finalizarea acestora să solicite autorizația de securitate la incendiu.

 

Articolul precedentDovada vaccinării sau test negativ pentru cei care merg la restaurant, în interior, în Grecia
Articolul următorIncendiu Petromidia: Unul dintre cei doi răniţi transferaţi în Germania a murit marţi