Israelul recomandă folosirea măștii în aglomerații și se pregătește să lanseze un nou vaccin pentru noile subvariante Covid-19

0
177

Printre cele şase ţări în care a fost detectată o variantă a virusului COVID-19 cu mutaţii puternice, denumită BA.2.86 sau Pirola, se află și Israelul. Oamenii de ştiinţă apreciază, momentan, că virusul are șanse mici să ducă la un val devastator de boală gravă şi decese.

Autoritățile medicale de la Tel Aviv recomandă cetățenilor cu un sistem imunitar deficitar să poarte măşti în spaţiile interioare aglomerate. Avertismentul vine în contextul în care se înregistrează o creştere a numărului de spitalizări din cauza COVID-19 chiar înaintea sărbătorilor evreieşti.

Ministerul Sănătății din Israel anunță într-un comunicat o „creştere moderată” a numărului de spitalizări, din cauza mai multor subvariante de Omicron care circulă atât local cât şi global.

Reuniunile mari religioase și familiale sunt frecvente în timpul sezonului sărbătorilor evreieşti, care încep de la 15 septembrie şi se întind pe parcursul unei luni.

În context, Ministerul Sănătății anunță lansarea de vaccinuri adaptate noilor subvariante COVID-19.

Bilanțul infectărilor şi spitalizărilor pacienților cu COVID-19 au crescut în America, Europa şi Asia, deși se mențin cu mult sub limitele anterioare.

Articolul precedentExplozie Crevedia: Trei pacienţi transferaţi în străinătate, în continuare intubaţi şi ventilaţi mecanic
Articolul următorAu fost atribuite lucrările de proiectare și execuție pentru renovarea și consolidarea Maternității Bucur. Perioada de implementare este de 40 luni