Israel: Siameze unite în dreptul cefei, separate după o intervenţie chirurgicală rară

0
61

Două fetiţe în vârstă de un an din Israel, care erau siameze şi s-au născut unite în zona cefei, pot în sfârşit să se privească una pe cealaltă datorită unei rare intervenţii chirurgicale de separare, informează Reuters.

Operaţia, care a durat peste douăsprezece ore şi a fost efectuată la Centrul Medical Soroka, a necesitat mai multe luni de pregătire şi a implicat zeci de experţi din Israel şi din străinătate, a precizat spitalul israelian duminică.

”Aceasta a fost o intervenţie chirurgicală rară şi complexă, care a fost efectuată de doar 20 de ori în toată lumea şi acum, pentru prima dată, în Israel”, a declarat Mickey Gideon, neurochirurg pediatric.

Fotografiile publicate de media israeliene prezintă siamezele – ale căror nume nu au fost făcute publice – stând într-un pătuţ cu feţele îndreptate una spre cealaltă şi cu capetele bandajate.

Comunicatul publicat de Centrul Medical Soroka precizează că intervenţia chirurgicală a necesitat proceduri de reconstrucţie craniană şi grefe de scalp în cazul ambelor fetiţe.

”Ele se recuperează frumos. Respiră şi mănâncă singure”, a declarat Eldad Silberstein, directorul departamentului de chirurgie plastică din Centrul Medical Soroka.

Articolul precedentConf. Dr. Mihai Craiu, despre purtarea măştii de protecţie în interior: Este extrem de importantă
Articolul următorIași: De miercuri, Spitalul de Boli Infecţioase va îngriji exclusiv pacienţi COVID-19