Iordania: Șase pacienți au murit, din cauza unei probleme la sistemul de oxigenare al unui spital COVID

0
222

O defecţiune a sistemului de oxigenare într-un spital din Iordania, care trata pacienţi cu COVID-19, a condus la moartea a șase persoane, relatează Reuters.

Potrivit sursei citate, nu se ştie momentan ce a cauzat  această defecţiune în terapie intensivă, unităţi de maternitate şi secţii de coronavirus în noul spital guvernamental Salt, la vest de capitala Amman.

Ministrul Sănătăţii, Nathir Obeidat, a vizitat spitalul şi s-a întâlnit cu personalul, în timp ce forţele de securitate au înconjurat zona pentru a preveni probleme între rudele pacienţilor.

Iordania se confruntă cu o creştere a infecţiilor cu SARS-CoV-2 atribuite în principal transmiterii rapide a variantei britanice a coronavirusului. Iordanienii au anunţat, săptămâna trecută, măsuri mai stricte pentru a reduce răspândirea SARS-CoV-2 şi au reimpus un lockdown complet vinerea.

Articolul precedentUn român, numit ”Cercetătorul anului 2021”de Societatea Internaţională de Cercetare în domeniul Schizofreniei
Articolul următorProf. dr. Răzvan Cherecheș: Reacțiile adverse după rapel, ușor mai intense la persoanele mai tinere de 55 ani