Ion Bazac a primit avizul pentru ocuparea functiei de ministru al Sanatatii!

0
177

Ion Bazac, candidatul nominalizat pentru ocuparea functiei de ministru al Sanatatii, a primit avizul din partea celor doua comisii parlamentare pentru Sanatate. Acesta a primit 16 voturi „pentru”, sase „impotriva” si doua abtineri.

inainte de a-l vota, membrii comisiilor au dorit sa afle de la viitorul ministru daca va continua programul de evaluare a starii de sanatate, cum va rezolva problema medicamentelor compensate si gratuite, daca va continua proiectele de construirea unor spitale de urgenta si regionale, daca va respecta protocolul semnat cu sindicatele privind majorarea salariilor, daca sustine introducerea asigurarilor private de sanatate si modificarea adaosului la farmacii, cat si daca va manifesta transparenta in cheltuirea banilor publici, informeaza Mediafax.

Ion Bazac a afirmat ca principalul obiectiv al mandatului sau este rezolvarea problemei medicamentelor compensate. Cu privire la recalcularea pretului medicamentelor, acesta a afirmat : „Probabil voi gasi o separare a preturilor la medicamente chiar de la producator. Am obligatia sa sustin farmaciile si pacientii din Romania, iar preturile de la medicamente vor fi stabilite in functie de aceste interese.”

Bazac a mai spus ca va sustine dezvoltarea asigurarilor de sanatate private si ca va insista asupra cresterilor salariale din sistem, astfel incat cadrele medicale sa nu mai fie nevoite sa paraseasca Romania pentru alte tari din UE.

in ceea ce priveste problema conducerii spitalelor, Bazac a spus ca sustine descentralizarea unitatilor sanitare si revenirea profesionistilor in sistem. Proiectul privind trecerea unitatilor sanitare in administrarea Primariei va fi evaluat pana la sfarsitul lunii martie. in cazul in care se va dovedi ca este unul bun, atunci el va fi continuat, chiar si cu trecerea la primarie a spitalelor de urgenta, asa cum se practica si in stalele europene, a precizat acesta.

Ion Bazac a declarat, totodata ca sarcina sa, in calitate de ministru al Sanatatii, este aceea de a obtine, in conditiile speciale ale anului 2009, cel putin acelasi procent din PIB ca in 2008. „Criza financiara nu va ocoli Romania si vor exista din ce in ce mai multi someri, iar acest lucru va duce la scaderea contributiei la fondul de sanatate”, a continuat acesta.

El a precizat ca in toate decizile pe care le va lua se va consulta cu Colegiul Medicilor si cu Colegiul Farmacistilor din Romania.

Articolul precedentBebelus nascut cu picioare in creier!
Articolul următorGreva la Spitalul Judetean din Ploiesti!