Iohannis: Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie la încheierea acestei grave crize sanitare

0
62

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că România trebuie să fie pregătită pentru a face faţă valului patru al pandemiei de COVID-19, iar cea „mai sigură” cale pentru a o încetini este vaccinarea.

„Acest virus cu care ne confruntăm de atâtea luni a făcut şi continuă să facă victime. Deşi acum ne aflăm într-o perioadă cu un număr scăzut de infectări, trebuie să fim realişti. Pandemia nu s-a încheiat. Vedem în multe ţări o intensificare, aşa numitul val patru, şi România trebuie să fie, la rândul ei, pregătită pentru a-i face faţă. Cea mai sigură cale pentru a încetini această pandemie rămâne vaccinarea şi îi îndemn pe toţi care nu s-au vaccinat încă să meargă cu încredere să se vaccineze, pentru că efectele benefice de protejare împotriva COVID-19 sunt certe şi demonstrate. Fiecare persoană în plus dacă se vaccinează contribuie cu responsabilitate la încheierea acestei grave crize sanitare”, a spus şeful statului.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ceremoniei de decorare a 45 de medici şi asistenţi medicali cu ocazia Zilei Naţionale a Ambulanţei.

„Această întâlnire cu dumneavoastră este emoționantă pentru că 28 iulie, ziua care vă este dedicată, stă sub semnul onorării sacrificiilor pe care le faceți zi de zi. Uneori obosiți după perioade foarte grele, lăsându-vă acasă familiile care cu siguranță au nevoie de prezența și sprijinul dumneavoastră, sunteți gata mereu să salvați oameni. Sunteți cei care duceți permanent o luptă epuizantă contra cronometru, care de cele mai multe ori face diferența între viață și moarte”,a afirmat Iohannis.

Articolul precedentPreședintele Klaus Iohannis a decorat 45 de medici şi asistenţi medicali de Ziua Naţională a Ambulanţei
Articolul următorIsrael: Vaccinarea copiilor vulnerabili între 5 şi 11 ani, autorizată de la 1 august