VIDEO Iohannis: Stați acasă, altfel, după Sărbători, vom avea înmormântări

0
41

[front_live]248451222800477857352390-2020-04-15_11:23[end_live]
Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu avem niciun motiv de relaxare, îndemnând populația să stea acasă, altfel, “după Sărbători, vom avea înmormântări”.

Klaus Iohannis a spus că nu există motive de relaxare în condițiile în care avem peste 7.200 de cazuri de persoane infectate, de ieri până azi au murit 20 de persoane și 40 au fost infectate cu noul coronavirus.

Președintele a spus că va solicita premierului Orban și ministrului de Interne să revină asupra acordului încheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă și să găsească o formulă care respectă principiul “Stați acasă”, care se încadrează în solicitările din Decretul care prelungește starea de urgență și respectă toate ordonanțele militare.

Ad in title

Referitor la acordul încheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă, Iohannis a spus că „probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește acolo. Mulți români au înțeles că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul să ne relaxăm! Explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste”.

Articolul precedentAsociația Colegiul Pacienților: Plata concediilor medicale, întârziată de CNAS
Articolul următorGCS: Alte 337 de persoane confirmate cu noul coronavirus