Iohannis: Sunt necesare măsuri clare, restrictive, care să diminueze răspândirea infectărilor

0
140

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca, miercuri, o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri restrictive, „singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”

„Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților. Cifrele de astăzi confirmă din păcate că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum. Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”, a declarat Klaus Iohannis, marți seară.

Conspirațiile și teoriile fake news fac extrem de mult rău celor încurajați să refuze tocmai soluția care le-ar putea salva viața, a avertizat președintele.

„În același timp, pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă și este nevoie de ele acum. Fie că vorbim de Certificatul verde adoptat în regim de urgență de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea și interacțiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma și pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea. Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toți, ca societate”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Articolul precedentCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore. Datele CNCAV
Articolul următorIohannis: Vaccinarea este singura soluție prin care pandemia poate fi semnificativ redusă